ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ : 8 - 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ : ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ 

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ: 08-12-2019 ΑΜΑΛΙΑΔΑ- ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ- ΛΥΔΔΑ –ΝΕΑ ΙΕΡΟΣΑΛΗΜ

 

Συγκέντρωση των εκδρομέων, ώρα 01:00, στην εθνική τράπεζα στην Αμαλιάδα  και αναχώρηση για το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Απευθείας πτήση 07:30 το πρωί για ΤΕΛ ΑΒΙΒ και άφιξη 09:30. Μετά τον έλεγχο διαβατηρίων και την παραλαβή των αποσκευών μαs,θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο μαs και θα αναχωρήσουμε για την Ι. Μονή Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στην παλαιστινιακή πόλη τηs Λύδδαs όπου και ο Τάφοs του Αγίου. Συνεχίζουμε με την Νέα Ιερουσαλήμ με επισκέψεις στην I.M.Tιμίου Σταυρού(από εδώ ξεκίνησε ο Σταυρόs του Κυρίου μαs),στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Αγία Πόλη, την ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ. Φθάνοντας θα περάσουμε την πύλη του Δαυίδ, και θα προχωρήσουμε προς τον Ιερό Ναό της Αναστάσεως, όπου θα προσκυνήσουμε στην Αγία αποκαθήλωση, στον φρικτό Γολγοθά και στον ζωοδόχο πανάγιο τάφο του Κυρίου μας. Επίσης θα επισκεφθούμε πολλά άλλα παρεκκλήσια όπως, το μη μου Άπτου, το παρεκκλήσι του Ακάνθινου Στεφάνου, της εύρεσης του Τιμίου Σταυρού από την Αγία Ελένη, του Εκατόνταρχου Λογγίνου, των Κλαπών, του Αβραάμ, την Αγία αυλή, το μετόχι της Γεθσημανής, όλα με λεπτομερή ξενάγηση. Ακολουθεί η Ι. Μονή Μεγάλης Παναγιάς, Ι. Μονή Σεϊδανάγιας. Θα κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα και θα περπατήσουμε στη συνέχεια την  οδό του μαρτυρίου – (VIADOLOROSA) με στάσεις στον εξώστη της Αγίας Βερονίκης και στον οίκο του Κυρηναίου και θα φθάσουμε στο Πραιτόριο, όπου φυλακίσθηκε ο Κύριος, και δικάστηκε. Ακολουθούν  η Προβατική Κολυμβήθρα, ο οίκος των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης (τόπος γέννησης της Παναγίας μας) και βγαίνοντας των τειχών της Ιερουσαλήμ από την Πύλη των Λεόντων, φθάνουμε στην Γεθσημανή για προσκύνημα στην Ι. Μονή Αγίου Στεφάνου του πρωτομάρτυρας και στον τόπο που λιθοβολήθηκε. Θα δούμε τον Χείμαρρο των Κέδρων ή πύρινο ποταμό, το τέμενος του Ομάρ (Ναός του Σολομώντα) με τον Χρυσό Τρούλο, την Κλειστή πύλη και εκεί στους πρόποδες του όρους των Ελαιών θα επισκεφθούμε κατεβαίνοντας 48 σκαλιά τον σταυροειδή Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Γεθσημανή όπου ο τάφος της Παναγίας μας και η θαυματουργός Αγία Εικών της Παναγίας Ιεροσολυμίτισσας και εν συνεχεία θα επισκεφθούμε τον Κήπο της Προσευχής και προδοσίας του κυρίου όπου και ο Ναός των Εθνών. Αναχώρηση για την Αγία Βηθλεέμ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μαs, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ 09-12-19 ΙΣΡΑΗΛ-ΣΙΝΑ

 

Την Δευτέρα το πρωί πολύ νωρίς 00:30 - 1:00  θα αναχωρήσουμε με νότια κατεύθυνση για διήμερο προσκύνημα στο Θεοβάδιστο όροs Σινά. Τροχοδρομώντας δίπλα στη Νεκρά θάλασσα και στη συνέχεια παρά την ερυθρά θα φθάσουμε στην Τάμπα, σύνορα Ισραήλ-Αιγύπτου όπου μετά τον έλεγχο θα περάσουμε στην Αίγυπτο. Από εκεί μετά από 3ώρες περίπου θα φθάσουμε στους πρόποδες του ΌρουsXωρήβ όπου βρίσκεται η Ι. Μονή τηs Αγίαs Αικατερίνης τηs Πανσόφου. Τακτοποίηση στουs ξενώνες τηs μονήs για λίγη ξεκούραση. Στην συνέχεια 2 η ώρα το μεσημέρι θα παρακολουθήσουμε τον εσπερινό στο καθολικό τηs μονήs και θα ξεναγηθούμε λεπτομερώς από τούs Σιναϊτες πατέρες, θα προσκυνήσουμε τα άγια λείψανα τηs Αγίαs και θα πάρουμε ευλογία το δακτυλίδι.

 

Ακολουθεί δείπνο και διανυκτέρευση. Τη νύχτα κατά τιs 22:30 όσοι μπορούν, θα αρχίσει η ανάβαση στην Αγία κορυφή( αν δώσουν ευλογία οι Σιναϊτες Πατέρες, και ο Σεβασμιότατος Σινά κ.κ.Δαμιανόs).

 

3η  ΗΜΕΡΑ: ΤΡΙΤΗ 10-12-2019 ΣΙΝΑ-ΙΣΡΑΗΛ

 

Την άλλη ημέρα το πρωί 5:00 η ώρα αρχίζει  η θεία λειτουργία στο καθολικό τηs Μονήs. Μέσα σε μία κατανυκτικότατη ατμόσφαιρα θα κοινωνήσουμε τα άχραντα μυστήρια, και αφού τελειώσει  το μυστήριο θα πάρουμε το πρωϊνό μαs, και θα ετοιμασθούμε για αναχώρηση επιστροφήs στο Ισραήλ. Δείπνο -διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μαs στην Βηθλεέμ.

 

4η  ΗΜΕΡΑ: ΤΕΤΑΡΤΗ  11-12-19 ΒΗΘΑΝΙΑ- ΙΕΡΙΧΩ

 

Σήμερα νωρίς θα επισκεφθούμε την Μεγάλη Βασιλική τηs Γέννησηs του Θεανθρώπου. Θα γονατίσουμε να προσκυνήσουμε το ακριβέs σημείο όπου η Παναγία μαs γέννησε το Θείο Βρέφος, και θα δούμε και την φάτνη τηs σπαργάνωσηs.Θα προσκυνήσουμε την Παναγία την Βηθλεεμίτισσα, και θα επισκεφθούμε και το Σπήλαιο των Αγίων Νηπίων, των σφραγισθέντων από τον Ηρώδη, όπου θα προσκυνήσουμε τα Άγια λείψανά των. Στην συνέχεια θα γίνει  ξενάγηση εντός του Ναού και θα αποχωρήσουμε για να πάρουμε το πρωινό μαs στο ξενοδοχείο μαs. Στην συνέχεια αναχωρούμε για την Ιερά Μονή Μάρθαs και Μαρίαs στην Βηθανία ( πατρίδα του Αγίου Λαζάρου Φίλου του Χριστού), συνεχίζουμε με την  Ι. Μονή Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου, όπου και το σπήλαιο τηs Παναγίαs Γαλακτοτροφούσας. Στην συνέχεια, μετάβαση στον Ιορδάνη ποταμό (ακριβές σημείο βάπτισης του Κυρίου από τον Τίμιο Πρόδρομο) όπου θα πραγματοποιηθεί Αγιασμός από τον Iερέα του γκρούπ μαs, και συμβολικό βάπτισμα των προσκυνητών. Κλείνουμε το σημερινό οδοιπορικό μαs με την Ιερά Μονή προφήτου Ελισσαίου στην Ιεριχώ, όπου στον προαύλιο χώρο σώζεται η συκομορέα του Ζακχαίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΜΠΤΗ 12-12-2019  ΓΑΛΙΛΑΙΑ -ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

 

Μετά το πρωινό νωρίς, αναχώρηση για ολοήμερη επίσκεψη στην ευρύτερη περιοχή τηs Γαλιλαίαs. Επίσκεψη στο Όροs Θαβώρ όπου η Μεταμόρφωση του Κυρίου μαs. Ναζαρέτ (Ευαγγελισμός της Θεοτόκου), Κανά (πρώτο θαύμα στον Γάμο) ,την Ιερά Μονή των Δώδεκα Αποστόλων στην πόλη της Τιβεριάδας και στα παράλια της λίμνης Γεννησαρέτ, απ΄ όπου ο Κύριος κάλεσε τους «ψαράδες» εις το Αποστολικό αξίωμα και  την βιβλική Καπερναούμ, την Ιερά Μονή Πέτρου και Παύλου των  Αποστόλων, όπου ο Χριστός έκανε τα περισσότερα θαύματα και θα δούμε και το Όρος των Μακαρισμών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο δείπνο και διανυκτέρευση.          

 

6η  ΗΜΕΡΑ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13-12-2019  - ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ- ΤΕΛ ΑΒΙΒ -ΑΘΗΝΑ-ΑΜΑΛΙΑΔΑ

 

Σήμερα θα πάρουμε το πρωινό μαs και αναχωρούμε για το αεροδρόμιο του Τέλ Αβίβ απ' όπου ώρα 10:20 θα πετάξουμε για Αθήνα, με άφιξη περίπου 12:10.

Επιβίβαση σε πούλμαν του γραφείου μας και επιστροφή στην Αμαλιάδα με ενδιάμεση στάση αργά το απόγευμα.

 

*** ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ***

 

   ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ €. 880 ευρώ

 

                              

 

                                     ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ : €. 160

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ

 • Διαβατήριο με ημερομηνία λήξης 6 μήνες μετά την είσοδό μας στο Ισραήλ
 • Ο κάθε προσκυνητής δικαιούται μια αποσκευή μέχρι 23 κιλά, το επιπλέον έχει πρόστιμο. Επίσης μια χειραποσκευή έως 6 κιλά με στερεά πράγματα, όχι υγρά, όχι κρέμες, όχι αιχμηρά, όχι λάδια

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

*   Μεταφορά με πούλμαν στο αεροδρόμιο και επιστροφή

*   Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα –Τελ Αβίβ-Αθήνα σε οικονομική θέση

*   Φόροι Ισραήλ και Αιγύπτου

*   Βίζα Αιγύπτου

*   Εισιτήριο εισόδου στην Ι. Μονή Σινά

*   Καθημερινές περιηγήσεις και ξεναγήσεις με κλιματιζόμενο λεωφορείο.

 

     • (4) διανυκτερεύσεις στην Βηθλεέμ σε ξενοδοχείο Α' κατηγορίαs 4* σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό και βραδινό.
     • (1) διανυκτέρευση στην Ι. Μονή Σινά σε δίκλινα δωμάτια με ημιδιατροφή.
     • Ανάβαση στο Θαβώρ με minibus
     • Ασφάλεια επαγγελματικήs και αστικήs ευθύνηs.
     • Έμπειρος συνοδός και ξεναγός.
     • Φιλοδωρήματα.

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 

*Δηλώσειs συμμετοχήsμέχρι συμπλήρωσηs θέσεων

 

με προκαταβολή 400 ευρώ έως 19/09/2019 και φωτοτυπία διαβατηρίου και ταυτότηταs

 

Σημείωση: Η δήλωση συμμετοχής σας πέραν της ημερομηνίας 19 Σεπτεμβρίου θα εξαρτηθεί από την διαθεσιμότητα των αεροπορικών εισιτηρίων.

 

Εξόφληση 15 Νοεμβρίου 2019

 

 

*** ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ***

Επικοινωνία

Ζαφειρόπουλος Tours

Πλατεία Αγ.Αθανασίου

Καποδιστρίου 6

Τηλέφωνο:

26220 23880