ΕΛΒΕΤΙΑ 3-12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΕΛΒΕΤΙΑ 3-12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ : 3-12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ : ΕΛΒΕΤΙΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ 

 

1Η ΗΜΕΡΑ: ΑΜΑΛΙΑΔΑ-ΠΑΤΡΑ

 

Αναχώρηση ώρα 15:00 από την εθνική Τράπεζα στην Αμαλιάδα για το λιμάνι της Πάτρας. Επιβίβαση στο πλοίο των Μινωικών γραμμών ώρα 18:00 και τακτοποίηση στις καμπίνες. Απόπλους για Αγκώνα και διανυκτέρευση εν πλω.

 

2Η ΗΜΕΡΑ: ΑΓΚΩΝΑ-ΜΙΛΑΝΟ

 

Άφιξη στην Ανκόνα ώρα 17:00 και αναχώρηση για το Μιλάνο δια μέσω του αυτοκινητόδρομου της Μπολόνιας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

3Η ΗΜΕΡΑ: ΜΙΛΑΝΟ–ΛΟΥΚΕΡΝΗ-ΖΥΡΙΧΗ

 

Μετά το πρωινό Θα περάσουμε στην Ελβετία και επίσκεψη στην παραμυθένια πόλη της, τη Λουκέρνη, η οποία βρίσκεται χτισμένη στο σημείο συνάντησης του ποταμού Ροις και της λίμνης των τεσσάρων καντονιών. Θαυμάστε μεταξύ άλλων την παλιά πόλη με τις ζωγραφισμένες προσόψεις των σπιτιών, το Δημαρχείο, το παρεκκλήσι Σεν-Πιερ, το μέγαρο των Μπλανς και περπατήστε στην ξύλινη μεσαιωνική σκεπαστή γέφυρα της, την Καπελμπρίκε όπου θα δείτε την ιστορία της πόλης ζωγραφισμένη σε 120 πίνακες ζωγραφικής. Αναχώρηση για την οικονομική πρωτεύουσα της Ελβετίας, τη Ζυρίχη, την πόλη με τις μεγαλύτερες τράπεζες της Ελβετίας και τα μοντέρνα καταστήματα. Η πόλη είναι χτισμένη στην βόρεια άκρη της ομώνυμης λίμνης εκεί όπου πηγάζουν οι ποταμοί Λιμάτ και Ζιλ. Εδώ θα γνωρίσουμε το Δημαρχείο, την εκκλησία Munster με τα Βιτρό του Σαγκάλ και την μεγαλύτερη πλάκα ρολογιού, της Ευρώπης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

 

 

 

 

4Η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΑΒΟΣ -ΑΛΠΙΚΟ ΤΡΕΝΟ- ΣΕΝ ΜΟΡΙΤΖ- ΖΥΡΙΧΗ

 

Πρόγευμα και αναχώρηση για το Νταβός. Ακολουθεί προαιρετική ολοήμερη εκδρομή στο παγκοσμίου φήμης χιονοδρομικό κέντρο Σαιν Μόριτζ το οποίο είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1.580μ. με γραφικά σαλέ και πολυτελή ξενοδοχεία για

 

υψηλών προϋποθέσεων χειμερινές διακοπές. Μετά από μια θαυμάσια διαδρομή φθάνουμε στο Chur. Θα πάρουμε το αλπικό τρένο express.

 

Η διαδρομή ξετρελαίνει, μέσα από δάση, λίμνες και παγετώνες. Μια διαδρομή δυόμιση ώρες περίπου, γεμάτη αντιθέσεις, που θα σας μείνει αξέχαστη. Χρόνος ελεύθερος για να χαρείτε την φυσική ομορφιά. Επιστροφή στη Ζυρίχη και ελεύθερος χρόνος μετά το δείπνο για την βόλτα σας. Διανυκτέρευση.

 

5Η ΗΜΕΡΑ: ΖΥΡΙΧΗ-ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΡΗΝΟΥ-ΖΥΡΙΧΗ

 

Πρόγευμα και αναχώρηση για τους καταρράκτες του Ρήνου, τους πιο εντυπωσιακούς σε όγκο νερού καταρράκτες της Ελβετίας μέσα σε ένα υπέροχο αλπικό τοπίο. Εδώ μας περιμένει ένα μεγαλειώδες θέαμα που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη καθώς ο υδάτινος όγκος πέφτει με βοή από ψηλά και στην βάση σχηματίζει λίμνη, συνεχίζοντας την αέναη πορεία του προς τις εκβολές του ποταμού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, διανυκτέρευση.  

 

6Η ΗΜΕΡΑ : ΖΥΡΙΧΗ-ΒΕΡΝΗ-ΛΩΖΑΝΗ

 

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την πρωτεύουσα της Ελβετίας, τη Βέρνη. Η πιο γραφική από όλες τις πόλεις της χώρας, η Βέρνη έχει καταφέρει να διατηρήσει θαυμάσια το μεσαιωνικό της χρώμα. Θα δούμε μεταξύ άλλων το κοινοβούλιο, και στο πεζοδρομημένο κέντρο της θα περάσουμε από τον πύργο του ρολογιού, θα περπατήσουμε στην γραφική Μαρκτγκάσσε και περνώντας από την γέφυρα Νύντεγκ πάνω από τον ποταμό Άαρ, θα καταλήξουμε στην ‘τάφρο’ των αρκούδων, οι οποίες είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την μυθολογία και το όνομα της πόλης. Άφιξη στην κοσμοπολίτικη Λωζάνη, το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της λίμνης Λεμάν, έδρα του Ολυμπιακού Μουσείου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

7Η ΗΜΕΡΑ: ΛΩΖΑΝΗ-ΓΕΝΕΥΗ-ΛΩΖΑΝΗ

 

Μετά το πρόγευμα θα περιηγηθούμε στην Λωζάνη. Στην περιήγηση μας θα θαυμάσουμε τον καθεδρικό ναό της Παναγίας του 13ου αιώνα, με την εντυπωσιακή γοτθική αρχιτεκτονική και τον πανύψηλο πύργο του, που αγγίζει τα 75 μέτρα. Ακόμα θα δούμε το κάστρο Σεν Μερ, αλλά και τη πλατεία Ντε Λα Παλί, όπου βρίσκονται το δημαρχείο της Λωζάνης, η κρήνη της δικαιοσύνης και ο ναός του Αγίου Φραγκίσκου. Χρόνος ελεύθερος για αγορές αλλά και φοντί σοκολάτας σε κάποιο από τα ζαχαροπλαστεία της λίμνης. Αναχώρηση για τη Γενεύη, που είναι χτισμένη στη άκρη της ομώνυμης λίμνης και περιβάλλεται από αλπικές και άλλες οροσειρές. Συνδυάζει τη γαλλική φινέτσα με τον Ελβετικό δυναμισμό. Στη περιήγηση μας θα δούμε το Μέγαρο των Εθνών με το μεγαλύτερο συνεδριακό κέντρο παγκοσμίως, το άνθινο ρολόι, την παλιά πόλη το ψηλότερο σιντριβάνι του οποίου ο πίδακας φθάνει στα 140μ. ύψος, καθώς επίσης το Δημαρχείο όπου γράφτηκε η πρώτη συνθήκη της Γενεύης, αλλά και τον καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου χτισμένος τον 13ο αι. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στην Λωζάνη. Δείπνο, διανυκτέρευση.

 

8η ΗΜΕΡΑ: ΛΩΖΑΝΗ-ΜΟΝΤΡΕ-ΒΕΒΕ-ΠΑΡΜΑ

 

Πρωινό και αναχώρηση για την Πάρμα, με ενδιάμεσο σταθμό στα κοσμοπολίτικα θέρετρα Μοντρέ και Βεβέ. Κτισμένα στις όχθες της λίμνης είναι πόλος έλξης διασήμων και πλουσίων. Άφιξη στην Πάρμα, την πόλη που είναι γνωστή για τα

 

αρχιτεκτονικά της αξιοθέατα, αλλά και για το πανεπιστήμιό της, ένα από τα αρχαιότερα στον κόσμο. Η πόλη χωρίζεται στα δύο από έναν μικρό ποταμό, που φέρει και αυτός το όνομα Πάρμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

9η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΡΜΑ-ΑΓΚΩΝΑ

 

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για το λιμάνι της Αγκώνας. Επιβίβαση σε πλοίο των Μινωικών γραμμών,τακτοποίηση στις καμπίνες και διανυκτέρευση εν πλω.

 

10η ΗΜΕΡΑ:ΠΑΤΡΑ-ΑΜΑΛΙΑΔΑ

 

Άφιξη στο λιμάνι της Πάτρας  και επιστροφή στην πόλη μας.

 

 

*** ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ***

 

 

                                 ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΔΙΚΛΙΝΟ

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ


4 αστέρων

850

1160

 

Περιλαμβάνει:

 

 • Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν
 • Καμπίνες ΑΒ4΄τετράκλινες εσωτερικές με πλοία των Μινωικών γραμμών
 • Ξενοδοχεία κεντρικά 4* με ημιδιατροφή (πρωινό- δείπνο)
 • Αρχηγός, διπλωματούχος ξεναγός
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

Δεν περιλαμβάνει:

 

 • Είσοδοι μουσείων πάρκων και αρχαιολογικών χώρων
 • Το αλπικό τρένο
 • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό
 • Oι φόροι διαμονής στα ξενοδοχεία
 • Διαφορές καμπινών με επιστροφή
 • Α2΄ δίκλινη εξωτερική: €. 82,00 το άτομο
 • ΑΒ2΄ δίκλινη εσωτερική: €.72,00 το άτομο
 • Α3΄ τρίκλινη εξωτερική: €. 48,00 το άτομο
 • ΑΒ3΄ τρίκλινη εσωτερική: €. 44,00 το άτομο
 • Α4΄ τετράκλινη εξωτερική: €. 20,00 το άτομο

 

Για έκτακτη ανάγκη σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη καλέστε: 112

 

 

*** ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ***

Επικοινωνία

Ζαφειρόπουλος Tours

Πλατεία Αγ.Αθανασίου

Καποδιστρίου 6

Τηλέφωνο:

26220 23880