ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ 3-9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ 3-9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ : 3 - 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ : ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ 

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΤΡΙΤΗ 3-9-2019 ΑΦΕΤΗΡΙΑ- ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

 

Συγκέντρωση των εκδρομέων, ώρα 11:30, στην εθνική τράπεζα στην Αμαλιάδα και αναχώρηση για το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Απευθείας πτήση 06:20 το πρωί για ΤΕΛ ΑΒΙΒ και άφιξη 08:10. Το προσκύνημά μαs αρχίζει......

 

2ηΗΜΕΡΑ: ΤΕΤΑΡΤΗ : 4 -9-2019 ΛΗΔΑ - ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

 

Μετά τον έλεγχο διαβατηρίων και την παραλαβή των αποσκευών μαs,θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο μαs και θα αναχωρήσουμε για την Ι. Μονή Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στην παλαιστινιακή πόλη τηs Λήδαs όπου και ο Τάφοs του Αγίου. Συνεχίζουμε με την Νέα Ιερουσαλήμ με επισκέψεις στην I.M.Tιμίου Σταυρού(από εδώ ξεκίνησε ο Σταυρόs του Κυρίου μαs),στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Αγία Πόλη, την ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ. Φθάνοντας θα περάσουμε την πύλη του Δαυίδ, και θα προχωρήσουμε προς Ι. Ναό της Αναστάσεως, όπου θα προσκυνήσουμε στην Αγία αποκαθήλωση, στον φρικτό Γολγοθά και στον ζωοδόχο πανάγιο τάφο του Κυρίου μας. Επίσης θα επισκεφθούμε πολλά άλλα παρεκκλήσια όπως, το μη μου Άπτου,το παρεκκλήσι του Ακάνθινου Στεφάνου, της εύρεσης του Τιμίου Σταυρού από την Αγία Ελένη, του Εκατόνταρχου Λογγίνου, των Κλαπών, του Αβραάμ, την Αγία αυλή,το μετόχι της Γεθσημανής, όλα με λεπτομερή ξενάγηση. Ακολουθεί η Ι. Μονή Μεγάλης Παναγιάς, Ι. Μονή Σεϊδανάγιας. Θα κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα και θα περπατήσουμε στη συνέχεια την   οδό του μαρτυρίου – (VIADOLOROSA) με στάσεις στον εξώστη της Αγίας Βερονίκης και στον οίκο του Κυρηναίου και θα φθάσουμε στο Πραιτόριο, όπου φυλακίσθηκε ο Κύριος, και δικάστηκε. Ακολουθούν η Προβατική Κολυμβήθρα, ο οίκος των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης (τόπος γέννησης της Παναγίας μας) και βγαίνοντας των τειχών της Ιερουσαλήμ από την Πύλη των Λεόντων, φθάνουμε στην Γεθσημανή για προσκύνημα στην Ι. Μονή Αγίου Στεφάνου του πρωτομάρτυρας και στον τόπο που λιθοβολήθηκε. Θα δούμε τον Χείμαρρο των Κέδρων ή πύρινο ποταμό, το τέμενος του Ομάρ (Ναός του Σολομώντα) με τον Χρυσό Τρούλο, την Κλειστή πύλη και εκεί στους πρόποδες του όρους των Ελαιών θα επισκεφθούμε κατεβαίνοντας 48 σκαλιά τον σταυροειδή Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Γεθσημανή όπου ο τάφος της Παναγίας μας και η θαυματουργός Αγία Εικών της Παναγίας Ιεροσολυμίτισσας και εν συνεχεία θα επισκεφθούμε τον Κήπο της Προσευχής και προδοσίας του κυρίου όπου και ο Ναός των Εθνών. Aναχώρηση για την Αγία Βηθλεέμ για τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μαs, Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΜΠΤΗ 5-9-2019 ΓΕΘΣΗΜΑΝΗ -ΒΗΘΑΝΙΑ - ΙΕΡΙΧΩ

 

Σήμερα μετά το πρωινό μαs θα αναχωρήσουμε για την Γεθσημανή για να συμμετάσχουμε στην Πατριαρχική θεία λειτουργία για την απόδοση τηs εορτήs τηsκοιμήσεωςs τηs Θεοτόκου( εννιάμερα). Μετά το πέραs θα ακολουθήσει πομπή ,στην οποία προπορεύεται η εικόνα τηs κεκοιμημένηs Παναγίαs μαs με τον Μακαριότατο, ακολουθούν οι Αγιοταφίτεs και πλήθοs προσκυνητών μέσα απο την οδό του Μαρτυρίου και φθάνονταςs στον Ναό τηsAναστάσεωs, η Θαυματουργόs και Αγία Εικόνα θα εναποτεθεί στο Μετόχι τηs Γεθσημανήs, όπου και μόνιμα παραμένει. Στην συνέχεια θα ακολουθήσουμε τον Μακαριότατο στην έδρα του για καλωσόρισμα και κέρασμα, και αφού πάρουμε την ευλογία του θα αναχωρήσουμε για την Ιερά Μονή Μάρθαs και Μαρίαs στην Βηθανία ( πατρίδα του Αγίου Λαζάρου Φίλου του Χριστού), συνεχίζουμε με την Ι.Μονή Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου, όπου και το σπήλαιο τηs Παναγίαs Γαλακτοτροφούσαs.Στην συνέχεια, μετάβαση στον Ιορδάνη ποταμό (ακριβές σημείο βάπτισης του Κυρίου από τον Τίμιο Πρόδρομο) όπου θα πραγματοποιηθεί Aγιασμόs απο τον Iερέα του γκρούπ μαs, και συμβολικό βάπτισμα των προσκυνητών. Κλείνουμε το σημερινό οδοιπορικό μαs με την Ιερά Μονή προφήτου Ελισσαίου στην Ιεριχώ, όπου στον αύλειο χώρο σώζεται η συκομορέα του Ζακχαίου. Επιστροφή -δείπνο-διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ : 6-9-2019 ΓΑΛΙΛΑΙΑ -ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

 

Μετά το πρωινό νωρίς, αναχώρηση για ολοήμερη επίσκεψη στην ευρύτερη περιοχή τηs Γαλιλαίαs.Επίσκεψη στο Όροs Θαβώρ όπου η Μεταμόρφωση του Κυρίου μαs. Ναζαρέτ (Ευαγγελισμός της Θεοτόκου), Κανά (πρώτο θαύμα στον Γάμο) ,την Ιερά Μονή των Δώδεκα Αποστόλων στην πόλη της Τιβεριάδας και στα παράλια της λίμνης Γεννησαρέτ, απ΄ όπου ο Κύριος κάλεσε τους «ψαράδες» εις το Αποστολικό αξίωμα,και την βιβλική Καπερναούμ, την Ιερά Μονή Πέτρου και Παύλου των Αποστόλων, όπου ο Χριστός έκανε τα περισσότερα θαύματα και θα δούμε και το Όρος των Μακαρισμών. Επιστροφή – δείπνο - διανυκτέρευση.        

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 7 -9-2019 ΙΣΡΑΗΛ - ΣΙΝΑ

 

Το Σάββατο το πρωί πολύ νωρίς 00:30 - 1:00 θα αναχωρήσουμε με νότια κατεύθυνση για διήμερο προσκύνημα στο Θεοβάδιστο όροs Σινά. Ταξιδεύοντας δίπλα στη Νεκρά θάλασσα και στη συνέχεια την ερυθρά θα φθάσουμε, μετά από 5 ώρες περίπου στην Τάμπα, σύνορα Ισραήλ-Αιγύπτου όπου μετά τον έλεγχο θα περάσουμε στην Αίγυπτο. Από εκεί μετά από 3ώρεs περίπου θα φθάσουμε στουs πρόποδες του ΌρουsXωρήβ όπου βρίσκεται η Ι. Μονή τηs Αγίαs Αικατερίνηs τηs Πανσόφου. Τακτοποίηση στουs ξενώνες τηs μονήs για τακτοποίηση στα δωμάτιά μαs. Στη συνέχεια 14:00 η ώρα το μεσημέρι θα παρακολουθήσουμε τον εσπερινό στο καθολικό τηs μονήs και θα ξεναγηθούμε από τουs Σιναϊτεs πατέρεs, θα προσκυνήσουμε τα άγια λείψανα τηs Αγίαs και θα πάρουμε ευλογία το δακτυλίδι.

 

Ακολουθεί δείπνο και διανυκτέρευση. Τη νύχτα κατά τίs 10,30 για όσους μπορούν, θα αρχίσει η ανάβαση στην Αγία κορυφή( αν δώσουν ευλογία οι Σιναϊτεs Πατέρεs, και ο Σεβασμιότατοs Σινά κ.Δαμιανόs).

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ 8 -9-2019 ΣΙΝΑ - ΙΣΡΑΗΛ

 

Την άλλη ημέρα το πρωί 5 η ώρα αρχίζει η θεία λειτουργία στο καθολικό τηs Μονήs.Mέσα σε μία κατανυκτικότατη ατμόσφαιρα θα κοινωνήσουμε τα άχραντα μυστήρια, και αφού τελειώσει το μυστήριο θα πάρουμε το πρωϊνό μαs, και θα ετοιμασθούμε για αναχώρηση επιστροφήs στο Ισραήλ. Δείπνο -διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μαs στην Βηθλεέμ.

 

7η ΗΜΕΡΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ : 9-9-2019 - ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ- ΤΕΛ ΑΒΙΒ –ΑΘΗΝΑ-ΑΜΑΛΙΑΔΑ

 

Σήμερα θα πάμε νωρίs στην Μεγάλη Βασιλική τηs Γέννησηs, για να γονατίσουμε να προσκυνήσουμε το σημείο όπου γεννήθηκε ο Ιησούs Χριστόs, και να δούμε και την Φάτνη τηs Σπαργάνωσηs.Στην συνέχεια θα προσκυνήσουμε την Παναγία την Βηθλεεμίτισσα και το σπήλαιο των Αγίων Νηπίων των σφαγιασθέντων απο τον Ηρώδη ,όπου φυλάσσονται τα Άγια λείψανά των και αφού ολοκληρώσουμε την ξενάγησή μαs, θα επιστρέψουμε να πάρουμε το πρωϊνό μαs και θα αναχωρήσουμε με τisαποσκευέςs μαs για ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ. Θα επισκεφθούμε το Υπερώον του Μυστικού Δείπνου στην Αγία Σιών όπου και ο οίκοs του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου που κοιμήθηκε η Παναγία μαs το όροs των Ελαιών όπου το ακριβέs σημείο τηs Ανάληψηs Του Kυρίου μαs, και στην συνέχεια, επαναληπτικό προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο και αγορές αναμνηστικών. Το μεσημέρι επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Τέλ Αβίβ απ' όπου ώρα 19:50 θα πετάξουμε για Αθήνα, με άφιξη περίπου 22:10. Στη συνέχεια επιβίβαση σε πούλμαν του γραφείου μας και επιστροφή στην Αμαλιάδα με ενδιάμεση στάση.

 

 

 

*** ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ***

 

 

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ €. 880 ευρώ

 

                 ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ : €. 180

 

 

*** ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ***

Επικοινωνία

Ζαφειρόπουλος Tours

Πλατεία Αγ.Αθανασίου

Καποδιστρίου 6

Τηλέφωνο:

26220 23880