ΔΟΥΒΛΙΝΟ: 22 - 25 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΔΟΥΒΛΙΝΟ: 22 - 25 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ : 22 - 25 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ : ΔΟΥΒΛΙΝΟ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ 

Ημέρα 1η: Αμαλιάδα-- Αθήνα – Δουβλίνο

Συγκέντρωση στην εθνική τράπεζα στην Αμαλιάδα ώρα 11:30 και αναχώρηση για τον διεθνή αερολιμένα Αθηνών. Πτήση για το Δουβλίνο, την πρωτεύουσα της Ιρλανδίας, Η Ιρλανδία είναι μια χώρα- νησί που επάξια κατέχει μια θέση στις πιο προηγμένες και αναπτυσσόμενες της Ευρώπης. Οι δε Ιρλανδοί είναι ένας λαός ανεξάρτητος, δυναμικός και καλόκαρδος που ξεχώρισε και οδήγησε τη πατρίδα του στο σύγχρονο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι με ένα πρόσωπο προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής. Το μεγαλύτερο τμήμα του νησιού ανήκει στην Ιρλανδική Δημοκρατία, ενώ το βορειοανατολικό μέρος του ονομάζεται Βόρεια Ιρλανδία. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

Ημέρα 2η: Δουβλίνο

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στη γνωριμία μας με την πόλη του Δουβλίνου, την πρωτεύουσα της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας. Το όνομα της πόλης προέρχεται από τις ιρλανδικές λέξεις "Dubhlinn" και σημαίνουν μαύρος βάλτος ή μαύρη λίμνη. Αντίθετα, το ιρλανδικό όνομα (ιρλ.BaileÁthaCliath) σημαίνει "τόπος" ή "χωριό" δίπλα στο "πέρασμα στις καλαμιές". Η πρώτη γραπτή αναφορά για την πόλη προέρχεται από τον Έλληνα αστρονόμο και χαρτογράφο Κλαύδιο Πτολεμαίο, το έτος 140π.Χ., στα γραπτά του οποίου αναφέρεται ως EblanaCivitas. Ωστόσο θεωρείται ότι η πόλη ιδρύθηκε με το τωρινό της όνομα το έτος 988 μ.Χ. Το 1988 γιόρτασε το Δουβλίνο επίσημα τα χίλια χρόνια από την ίδρυσή του. Η ιρλανδική πρωτεύουσα, πόλη με μεγάλη πολιτιστική παράδοση, είναι τόπος καταγωγής μεγάλων λογοτεχνικών μορφών του 19ου και του 20ού αιώνα. Πόλη κοσμοπολίτικη και σπουδαίο πολιτιστικό κέντρο που προσφέρει αμέτρητες επιλογές από μουσεία, γκαλερί και θέατρα.

Η ξενάγησή μας στην πόλη θα μας δώσει την ευκαιρία να θαυμάσουμε την αρχιτεκτονική της, από μεσαιωνική και γεωργιανή ως τα πιο σύγχρονα κτίρια, το περίφημο κτίριο του Τελωνείου, το Ταχυδρομείο και το δρόμο Ο' Κόνελ, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Πατρικίου και βέβαια δεν θα παραλείψουμε το κολέγιο Τρίνιτυ, το παλαιότερο Πανεπιστήμιο της Ιρλανδίας, με τη διάσημη βιβλιοθήκη του, για να θαυμάσουμε το βιβλίο των Κελτών. Απόγευμα ελεύθερο.

Ημέρα 3η: Δουβλίνο (ελεύθερη μέρα)

Στους δρόμους του Δουβλίνου θα συναντήσετε πολλά και διαφορετικά αρχιτεκτονικά στυλ. Η μεσαιωνική αρχιτεκτονική είναι εμφανής στο Κάστρο και στον καθεδρικό του Αγίου Πατρικίου. Τα κτίρια που συνδυάζουν την αγγλική και την ολλανδική αρχιτεκτονική του 17ου είναι το Βασιλικό Νοσοκομείο, που σήμερα στεγάζει το IrishMuseum of ModernArt. Την γεωργιανή αρχιτεκτονική θα την ανακαλύψετε στις αριστοκρατικές κατοικίες με τις χαρακτηριστικές καμάρες στις πολύ συχνά χρωματιστές εξώπορτες της οδού Merrion στην καρδιά της πόλης.

Για το βράδυ προτείνουμε μια βόλτα με τον συνοδό σας στη φημισμένη περιοχή TempleBar που σφύζει από ζωή, για να γευθείτε την μπύρα Γκίνες σε μια από τις γραφικές παμπ της πόλης. Η περιοχή αποτελεί επίκεντρο της νυχτερινής ζωής στο Δουβλίνο, στην νότια πλευρά της όχθης του ποταμού Λίφεϋ. Είναι μια περιοχή του Δουβλίνου που διατηρεί ζωντανό τον μεσαιωνικό χαρακτήρα της πόλης, με στενά σοκάκια και μεσαιωνικά κτίρια, ενώ υπάρχει μεγάλος αριθμός μικρών μουσικών σκηνών. Είναι σήμερα η τουριστική Μέκκα της ιρλανδικής πρωτεύουσας, με τα λιθόστρωτα σοκάκια της να πλημμυρίζουν κάθε βράδυ με μεγάλες παρέες από ντόπιους και τουρίστες που λένε τα νέα της ημέρας και τραγουδούν ακούγοντας ιρλανδικά μουσικά σχήματα. Εδώ θα βρείτε ορισμένες από τις καλύτερες και πιο ιστορικές παμπ.

Ημέρα 4η: Δουβλίνο – Αθήνα - Αμαλιάδα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη στο αεροδρόμιο και επιστροφή στην Αμαλιάδα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Η χώρα των θρύλων, το σμαραγδένιο νησί του βορρά, είναι το καλοφυλαγμένο μυστικό της Ευρώπης. Πατρίδα των Κελτών, αποτελεί τη χώρα του αδέσμευτου πνεύματος, του νόστου, αλλά και της ανθρώπινης θέλησης που αποδεικνύεται πιο ισχυρή από την τραχιά φύση. Οι Ιρλανδοί είναι ένας λαός ανεξάρτητος, καλόκαρδος και συνάμα δυναμικός που κατάφερε να ξεχωρίσει όχι μόνο στην πατρίδα του αλλά και εκτός συνόρων!

…εσείς το ξέρατε;

Οι μαγικοί μύθοι των Κελτών

Στον κελτικό κόσμο (Ιρλανδία, σκοτία, Ουαλία, γαλλική Βρετάνη), οι άνθρωποι που είναι ειδικοί στην παρατήρηση των ξωτικών και στην εξάσκηση των μυστικών που μαθαίνουν γι’ αυτά και από αυτά, ως τηρητές και γνώστες της παράδοσης, ονομάζονται Fairy – Doctors… Η κέλτικη μαγική παράδοση είναι γεμάτη από γοητευτικές λέξεις και φράσεις, που το νόημά τους έχει ξεχαστεί και μόνο λίγοι το θυμούνται. Να,λοιπόν, μερικές από αυτές:

AesDana (Αές Ντάνα): Οι «Χαρισματικοί Άνθρωποι». Έτσι ονόμαζαν τους ιερείς, τους Βάρδους, αλλά και τους πολύ έμπειρους τεχνίτες. (Για τους Κέλτες, ένας καλός τεχνίτης δεν διαφέρει από έναν Μάγο. Είναι ο μάγος της τέχνης του…).

Asrai(Ασράη): Μια ψαρόμορφη ημιανθρώπινη φυλή, που σύμφωνα με τους θρύλους, ζει στα βράχια των ερημικών ακτών και σε φωλιές στο βυθό της θάλασσας. Ο ψαράς, για να έχει καλή ψαριά, πρέπει πριν ρίξει τα δίχτυα του ή την πετονιά του να πει φωναχτά: «Αρσάη του νερού, πάρτε νερό κι αέρα και μια καλή καρδιά και στείλτε μου τα ανίψια σας να έρθουνε μαζί μου…». …Αλλά πρέπει να προσέξει να μην το πει σε τρικυμία, γιατί οι Ασράη θα τον πάρουν μαζί τους στον βυθό…

Korrigan (Κόρριγκαν): Μια νύμφη που τριγυρνά εκεί που υπάρχει φωτιά. Στις εξοχές της Ιρλανδίας, όταν οι άνθρωποι πηγαίνουν κάποια εκδρομή, μόλις βραδιάσει ανάβουν μια φωτιά, και προσπαθούν όλοι να δουν το πρόσωπο της «Κόρριγκαν μέσα στις φλόγες», αυτός που θα τη δει δεν πρέπει να τρομάξει, αλλά πρέπει να αρχίσει να γελάει, για να χαρεί η Κόρριγκαν και να του δώσει «καλή τύχη»…

Manteis (Μάντης): Είναι ο κέλτης μάντης και ο ιερέας με προφητικό χάρισμα. Η λέξη είναι ολόιδια με την αντίστοιχη ελληνική, φανερώνοντας για πολλοστή φορά την περίεργη σύνδεση των δύο μακρινών μεταξύ τους πολιτισμών.

RhynnonFliath (ΡήννονΦλίαθ): Ένα μαγικό φίλτρο, που όποιος το έπινε γινόταν πολύ δυνατός και γενναίος στη μάχη (αυτή είναι η καταγωγή του «μαγικού φίλτρου» που έπινε ο Αστερίξ των κόμιξ…). Στην Ιστορία του Μαμπινόγκιον, αναφέρεται ότι γινόταν σε μικρό τσουκάλι, πάνω από σιγανή φωτιά, μέσα στο οποίο έριχναν άγρια καρότα, τη γλώσσα ενός βοδιού, φύλλα αγριομηλιάς, μούστο σταφυλιών, μια νεροτσουκνίδα που λέγεται Ballota (σκουλόχορτο), φύλλα κισσού και το αίμα του πιο γενναίου νεκρού πολεμιστή (αν και υπάρχει μια παραλλαγή που λέει, αντίθετα, ότι χρειάζονται λίγες σταγόνες από το αίμα αυτού που θα πιει το φίλτρο). Ο πολεμιστής που θα το έπινε, δεν έπρεπε να φάει τίποτα για δυο μέρες, έπρεπε να μην έχει μίσος στην καρδιά του και συνήθως βουτούσε και το όπλο του μέσα στο φίλτρο. Υπάρχει η άποψη ότι αυτό το φίλτρο έπιναν και οι θρυλικοί Μπερσεκέροι, που πολεμούσαν μανιασμένοι σαν δαίμονες…

ΠΤΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΩΡΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ

ΑΦΙΞΗΣ

22/03

22/03

Αθήνα – Παρίσι

17.20

20.00

Παρίσι – Δουβλίνο

21.20

22.00

25/03

Δουβλίνο –Άμστερνταμ

08.50

11.25

25/03

Άμστερνταμ – Αθήνα

12.25

16.35

 

*** ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ***

ΤΙΜΕΣ

Ταξίδι

Διατροφή

Αναχώρηση

Διαμονή

2κλινο

1κλινο

Φόροι/Βίζα

Είσοδοι

ΔΟΥΒΛΙΝΟ

4 ημέρες

ΒΒ

Πρωινό

22/03

ACADEMY PLAZA 3*sup

750

 

 

+190

 

+250

  • Αεροπορικά Εισιτήρια με πτήσεις AIRFRANCE/KLM
  • Ξενοδοχεί3*supΑCADEMY PLAZA.
  • Πρωινό καθημερινά
  • Μεταφορές, εκδρομές και ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Έμπειρο αρχηγό/συνοδό
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

×       Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά, είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους

×       Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€

×       Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

  • Απαραίτητο διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες.

*** ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ***

Επικοινωνία

Ζαφειρόπουλος Tours

Πλατεία Αγ.Αθανασίου

Καποδιστρίου 6

Τηλέφωνο:

26220 23880