ΑΙΓΥΠΤΟΣ: 22-26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: 22-26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ : 22-26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ : ΑΙΓΥΠΤΟΣ - ΚΑΙΡΟ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΝΕΙΛΟ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ 

1η Ημέρα: Συγκέντρωση των εκδρομέων στην εθνική τράπεζα στην Αμαλιάδα ώρα  17:00 και αναχώρηση για το αεροδρόμιο  Ελ. Βενιζέλος. Πτήση με την Aegean  ώρα 23:45 για την όμορφη Αλεξάνδρεια.

2η Ημέρα: Άφιξη στο αεροδρόμιο της Αλεξάνδρειας στις  00:35 π.μ, συνάντηση με τον τοπικό εκπρόσωπο μας που θα μας μεταφέρει στο ξενοδοχείο μας στην Αλεξάνδρεια για ξεκούραση. Μετά το πρωινό σας θα μεταφερθούμε  για επίσκεψη στην Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας ένα από τα πιο ασυνήθιστα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα του 21ου αιώνα. Ο ξεναγός μας θα μας ταξιδέψει πίσω στην αρχαιότητα ενώ περπατάμε σε μία από τις μεγαλύτερες βιβλιοθήκες σε όλη την αρχαιότητα. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο σπίτι του Καφάβη. Στη συνέχεια στο Ελληνικό Ορθόδοξο Πατριαρχείο γνωστό και ως Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής. Η επόμενη στάση μας θα είναι η ελληνική σχολή και το ελληνικό νεκροταφείο. Ακολουθεί γεύμα στον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο. Απογευματινή αναχώρηση για το Καϊρο, οδικώς. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα:  Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε για την περιήγησή μας στο Κάιρο ξεκινώντας από την Γκίζα, όπου βρίσκονται οι Πυραμίδες και η Σφίγγα, το αρχαιότερο θαύμα του κόσμου. Μετά τις Πυραμίδες θα επισκεφθούμε  το Ινστιτούτο Παπύρου όπου θα μας παρουσιαστεί  η τέχνη του παπύρου από καλαμιές, μια τεχνική που ανακαλύφθηκε από τους αρχαίους Αιγύπτιους. Ακολουθεί γεύμα στο πολυβραβευμένο εστιατόριο Le Pacha! Στη συνέχεια επίσκεψη στο αιγυπτιακό μουσείο όπου μπορούμε  να δούμε τη μεγαλύτερη και πλουσιότερη συλλογή Αιγυπτιακών Αρχαιοτήτων στον κόσμο. Έχει 120.000 αντικείμενα τα οποία εκτίθενται στον χώρο. Στεγάζει τη μεγαλύτερη συλλογή των φαραωνικών αρχαιοτήτων στον κόσμο και πολλούς θησαυρούς του βασιλιά Τουταγχαμών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος. Το βράδυ, προαιρετική κρουαζιέρα στο Νείλο, με δείπνο και θέαμα, χορός oriental, “τανούρα”, παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια απ’ όλη την Αίγυπτο. Διασκεδάστε με θέα το φωταγωγημένο ΚάΪρο!  Διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: Πρωινό στο ξενοδοχείο και στην συνέχεια θα εξερευνήσουμε την Salah El Din, μια μεσαιωνική ισλαμική οχύρωση στην Αίγυπτο. Η επόμενη στάση μας θα είναι η  κρεμαστή εκκλησία μία από τις παλαιότερες εκκλησίες στην Αίγυπτο.  Η ιστορία της εκκλησίας σε αυτό το χώρο χρονολογείται από τον 3ο αιώνα μ.Χ. και  είναι ονομαστή για την τοποθεσία της πάνω από την πύλη του φρουρίου της Βαβυλώνας, ένα φρούριο στο Κοπτικό Κάϊρο. Οι πρώτοι ταξιδιώτες στο Κάϊρο το αποκαλούσαν "Εκκλησιαστικό Σκαλοπάτι". Στην συνέχεια επίσκεψη στο ναό του Αγίου Γεωργίου που χρονολογείται στον 7ο ή 8ο αιώνα. Η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου είναι η μόνη εκκλησία στρογγυλής μορφής στην Αίγυπτο και σε αντίθεση με άλλες εκκλησίες στην Αίγυπτο έχει κτιστεί στα θεμέλια του ρωμαϊκού πύργου. Γεύμα στο εστιατόριο Studio Masr. Εν συνεχεία θα επισκεφθούμε το παζάρι του Khan El Khalilli ή πιο γνωστή ως η αγορά του Αλ χαλίλι. Διανυκτέρευση.

 5η Ημέρα:   -Πρωινό στο ξενοδοχείο, και μεταφορά στο διεθνές αεροδρόμιο του Καΐρου .Απευθείας  πτήση για την Αθήνα ώρα 09:20 και άφιξη  ‘ώρα 12:20. επιστροφή  στην Αμαλιάδα με ενδιάμεση στάση νωρίς το απόγευμα.

*** ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ***

 

        Ξενοδοχεία

Τιμή δίκλινου ανά άτομο

Τιμή μονόκλινου

Le Metropole hotel 4* lux

& Steigenberger Tahrir Hotel 4*

€. 805

€. 955

Οι παραπάνω τιμές περιλαμβάνουν:

Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Αλεξάνδρεια & Καϊρο-Αθήνα με απευθείας πτήσεις AegeanAir

Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμου

4 διανυκτερεύσεις (1 Αλεξάνδρεια-3 ΚαΪρο) με πρωινό σε 4* lux Ξενοδοχεία

3 γεύματα στα καλύτερα εστιατόρια των 2 πόλεων

Ξεναγήσεις βάση προγράμματος-Είσοδοι όπου απαιτούνται -Ελληνόφωνος ξεναγός- Μεταφορές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

Οι παραπάνω τιμές δεν περιλαμβάνουν

Visa εισόδου 30€

Οποιοδήποτε προαιρετικό.

 Φιλοδωρήματα 20€ πληρωτέα τοπικά

Την κρουαζιέρα στο Νείλο

Παρατηρήσεις: Διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα

    Παραδοτέα αποσκευή 23 κιλά & χειραποσκευή 8 κιλά ανά άτομο.

*** ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ***

Επικοινωνία

Ζαφειρόπουλος Tours

Πλατεία Αγ.Αθανασίου

Καποδιστρίου 6

Τηλέφωνο:

26220 23880