ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ 10-14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ 10-14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ :10-14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ : ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

1η ΗΜΕΡΑ:  ΑΜΑΛΙΑΔΑ- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συγκέντρωση των εκδρομέων στην Εθνική τράπεζα στην Αμαλιάδα ώρα  06:30 και αναχώρηση για την Θεσσαλονίκη δια μέσου Εγνατίας οδού. Θα προηγηθεί, προαιρετική επίσκεψη στο μουσείο της Βεργίνας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
2η ΗΜΕΡΑ: ΦΥΡΟΜ-ΣΕΡΒΙΑ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ  
Πρωινό και αναχώρηση για τα σύνορα στους Ευζώνους. Πέρασμα από το Φύρομ και άφιξη μετά το μεσημέρι στην πρωτεύουσα της Σερβίας, το Βελιγράδι-Λευκή Πόλη  στα Σέρβικα. Είναι μια από τις παλαιότερες ευρωπαϊκές πόλεις χτισμένη από τους Κέλτες. Η μεγαλύτερη πόλη της πρώην Γιουγκοσλαβίας και η 4η μεγαλύτερη στα Βαλκάνια, χτισμένη στις όχθες του Σάβου, παραπόταμου του Δούναβη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και δείπνο. Ακολουθεί βραδινό τούρ, όπου μέσα από το λεωφορείο θα θαυμάσουμε τα ολόφωτα κτίρια και τις γέφυρες της πόλης, μιας πόλης πληγωμένης στο πέρασμα της ιστορίας που στέκει όμως μέχρι σήμερα περήφανη κι αγέρωχη. Προαιρετική κρουαζιέρα στον Δούναβη όπου θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε το ατμοσφαιρικό και κινηματογραφικό τοπίο που αγκαλιάζει το Βελιγράδι. Διανυκτέρευση.
3η ΗΜΕΡΑ:  ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ
Πρωινό. Ξεκινάμε την πανοραμική ξενάγηση του Βελιγραδίου. Θα δούμε το Μουσείο Τίτο, αφιερωμένο στον ηγέτη που σημάδεψε την ιστορία της χώρας, τον Άγ.Σάββα (μεγαλύτερος χριστιανικός ναός των Βαλκανίων), αφιερωμένος στον πρώτο Άγιο και αρχιεπίσκοπο της Σερβίας, το Κοινοβούλιο, που μέχρι τη διάλυση της χώρας ήταν το Κοινοβούλιο της Γιουγκοσλαβίας, το Δημαρχείο, το Εθνικό Μουσείο, το Εθνικό Θέατρο, τη νέα πόλη και θα καταλήξουμε στο Kalemegdan, το φρούριο – κάστρο της πόλης, που ξεκίνησε από τους Ρωμαίους και επεκτάθηκε από τους Οθωμανούς, χτισμένο σε υψόμετρο 125 μέτρων και πανοραμικά θα θαυμάσουμε το δέλτα των ποταμών Δούναβη και Σάβα, τη φυλακή Νεμπόισα, εκεί όπου φυλακίστηκε ο οραματιστής των ενωμένων Βαλκανίων Ρήγας Φερραίος. Θα περπατήσουμε στο κάστρο για να θαυμάσουμε το μνημείο ευγνωμοσύνης προς τη Γαλλία και το μνημείο του Νικητή. Βόλτα στον μεγάλο πεζόδρομο της οδού Κνεζ Μιχαήλοβα με πάμπολλα καταστήματα για φθηνές αλλά ποιοτικές αγορές. Ακολούθως επισκεπτόμαστε το Ζέμουν μια περιοχή στο Νέο Βελιγράδι, με παραδοσιακά σπίτια, γραφικά σοκάκια και υπαίθριες αγορές, που δίνει μια διαφορετική πινελιά στη μεγαλούπολη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και γεύμα. Το βράδυ προαιρετική έξοδος σε παραδοσιακή ταβέρνα στη Σκανταρλίγια, μια περιοχή που θυμίζει την Πλάκα της Αθήνας και την Μονμάρτη στο Παρίσι. Μια γνωριμία με το νυχτερινό Βελιγράδι υπό τους ήχους τσιγγάνικων βιολιών και σέρβικων τραγουδιών. Διανυκτέρευση.
4η ΗΜΕΡΑ: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ -ΝΙΣ
Σήμερα μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για το Νις, την πόλη που είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Νισάβα και είναι μια από τις παλαιότερες πόλεις στα Βαλκάνια. Είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας μετά από το Βελιγράδι και το Νόβισαντ, και είναι διοικητικό κέντρο της νότιας Σερβίας, Γνωριμία με την πόλη του Νις. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
5η ΗΜΕΡΑ: ΣΕΡΒΙΑ-ΦΥΡΟΜ-ΕΛΛΑΔΑ
Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την επιστροφή μας στην Ελλάδα, με πέρασμα δύο συνόρων. Δια μέσου Εγνατίας οδού και με ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη στην πόλη μας ώρα 22:30.

**ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ**

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : €. 300

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΚΛΙΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟ ΠΟΥΛΜΑΝ,

ΔΩΜΑΤΙΑ ΔΙΚΛΙΝΑ ΚΑΙ ΤΡΙΚΛΙΝΑ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4* ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ,

ΑΡΧΗΓΟ, ΞΕΝΑΓΟ, ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΚΔΡΟΜΕΩΝ.

ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: €. 80

* ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΔΕΙΠΝΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,ΟΙ ΕΙΣΟΔΟΙ ΣΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΩΣ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ

* ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΝΝΑΛΑΣΟΝΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ

  • AΠΑΡAITHTH H NEA TAYTOTHTA
    Για έκτακτη ανάγκη σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη καλέστε: 112

           *ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ*

Επικοινωνία

Ζαφειρόπουλος Tours

Πλατεία Αγ.Αθανασίου

Καποδιστρίου 6

Τηλέφωνο:

26220 23880